• itulau_fanua

Ua tele le alualu i luma o le alamanuia coil maneta

O le alamanuia coil fanua ua o'o i atina'e taua i tausaga talu ai, fa'aosoina e ala i fa'atekonolosi fa'atekonolosi ma fa'atupula'ia le mana'oga i totonu o alamanuia. O faʻamalo faʻamaneta o vaega taua ia i le tele o faʻaoga, e aofia ai mea faʻafomaʻi, masini fale gaosi oloa, ma mea faʻasaienisi. O le tuputupu aʻe o lenei alamanuia o le a iai se aafiaga loloto i vaega eseese e aofia ai le soifua maloloina, gaosiga ma suʻesuʻega.

O se tasi o mafuaʻaga autu o lenei atinaʻe o le faʻatupulaia o le manaʻoga mo faʻataʻitaʻiga faʻamaneta (MRI) i totonu o le soifua maloloina. O faiga MRI e fa'alagolago i vili fa'amaneta e fa'atupu ai maneta e mana'omia mo ata. A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le mana'oga mo fa'atekonolosi fa'afoma'i fa'afoma'i, e fa'apea fo'i le mana'omia o vili fa'amaneta maualuga, e ta'ita'i atu ai i tupe fa'afaigaluega i su'esu'ega ma atina'e i totonu o le alamanuia.

E le gata i lea, o le fanua o masini alamanuia ua saofagā foi i le atinaʻeina o le alamanuia coil field magnetic. Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻamamafa i le masini ma le saʻo i le gaosiga o gaosiga, o le manaʻoga mo le eletise eletise ma isi vaega faʻavae faʻamau maneta ua siʻitia. O lenei mea ua faʻaosofia ai le au gaosi oloa e faʻafouina ma atinaʻe sili atu le lelei ma faʻatuatuaina vili fanua e faʻafetaui ai suiga suiga o le alamanuia.

E le gata i lea, o le fanua o suʻesuʻega ma mea faʻasaienisi ua avea ma faʻamalosi malosi i le atinaʻeina o coils mageta. Mai mea fa'atosina fa'avavevave e o'o atu i spectrometers fa'amaneta faaniukilia (NMR), o nei meafaigāluega e fa'alagolago i vili fa'amaneta e fa'agaioi ai. Aʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina galuega suʻesuʻe ma atinaʻe i matata faʻasaienisi eseese, o loʻo faʻateleina le manaʻoga mo faʻataʻitaʻiga maneta faʻapitoa mo faʻaoga faʻapitoa, ma faʻaosofia atili ai le atinaʻeina o pisinisi.

I le aotelega, o le tele o le tuputupu aʻe o le faʻalapotopotoga faʻapipiʻi fanua o se molimau i le taua tele o nei vaega o loʻo faia i pisinisi eseese. A'o fa'aauau pea le aga'i i luma o tekonolosi ma fa'atulai mai ai fo'i talosaga fou mo fa'ato'aga fa'ato'aga, o lo'o fa'amoemoe le alamanuia o le a fa'aauau pea le fa'atupulaia ma le fa'afouga i tausaga a sau.

Coil Field maneta

Taimi meli: Aukuso-21-2024